Tags

, , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

De siste dagene har jeg lest science fiction serien The Space Trilogy (Romtrilogien på norsk). Den er de siste to årene oversatt til norsk. Men ble opprinnelig skrevet av C.S. Lewis i mellomkrigstiden, og i løpet av andre verdenskrig. På engelsk heter de; Out of the Silent Planet, Perelandra og That Hideous Strenght. Men på norsk har de fått tiltlene Malacandra: reisen, Perelandra: kampen og Thulcandra: kraften. C.S. Lewis var kristen og hvis du har lest Narnia-serien vet du kanskje hvordan han fletter troen sin inn i det han skriver. Siden denne trilogien er for voksne er teologien og bildene mer kompliserte, men samtidlig lette å forstå. Jeg har nettopp kjøpt de tre bøkene, men jeg har dem, (og har lest dem) fra før på engelsk, fordi jeg er så glad i C.S. Lewis bøker.

Men i dag har jeg begynt på The Other Valley av Scott Alexander Howard. Det er også en science fiction, men denne fokuserer på tidsreiser. Vi møter folkene i en landsby som ligger i en dal. Dalen til vest er den samme dalen, bare 20 år lenger fremme i tiden, og tilsvarende; dalen i øst er 20 år tilbake i tiden, og slik fortsetter det. Det er forbudt å reise mellom de ulike tidssonene, men det kan bli gitt tillatelse til for eksempel å i hemmlighet se et barn du har mistet, en foreldre osv. Den hørtes så spennende ut at jeg måtte ta den med meg hjem fra jobb.

Det er denne boken du får smakebiter fra:

What I felt was a kind of thrilling sadness, something I have since experienced when looking out over other open spaces and lonely boundaries: an emotion that lives on the desolate edge of the known.

Ambition might be like a living organism, reliant on nurture to grow. With some encouragement, mine had protruded from the dirt, a tiny shoot crawling toward the light.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter