Tags

, , , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Dette er den ant siste lørdagen min i sommer. Så nå er det snart ferie for meg og. Jeg har min siste vakt før ferien den 15. Det blir kjempedeilig med litt fri. Nå har jeg jobbet veldig mye, og selv om jeg liker å jobbe om sommeren så synes jeg også det er godt med ferie. Vi skal ikke gjøre så mye. Ta det med ro, og lese og dra til Østlandet, til svigermor. Kanskje, muligens, en tur til Strömstad om vi får det til.

Jeg leser som vanlig flere bøker, men i hovedsak The Confusion, bok 2 i The Baroque Cycle av Neal Stephenson. Men for også å ha noe lettere å lese, så har jeg funnet frem noen av Discworld-bøkene. De har «under-serier», blant annet er Death er serie. Og de er de bøkene jeg leser akkurat nå. Mellom to av bøkene er det en novelle, den finnes i samlingen A Blink of the Screen, men også som ebok. Novellen heter «Death and what comes next», og der har jeg funnet smakebitene mine denne gangen (døden i Discworld snakker alltid i store bokstaver):

When Death met the philosopher, the philosopher said, rather excitedly, «At this point, you realize, I’m both dead and not dead.»
There was a sigh from Death. Oh, dear, one of those, he thought.
Is this going to be about quantum again? He hated dealing with philosophers. They always tried to wiggle out of it.

ASTONISHING, said Death. REALLY ASTONISHING. LET ME PUT FORWARD ANOTHER SUGGESTION: THAT YOU ARE NOTHING MORE THAN A LUCKY SPECIES OF APE THAT IS TRYING TO UNDERSTAND THE COMPLEXITIES OF CREATION VIA A LANGUAGE THAT EVOLVED IN ORDER TO TELL ONE ANOTHER WHERE THE RIPE FRUIT WAS.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter