Tags

, , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Surprise: Jeg er på jobb. Nå tror jeg at jeg skal jobbe alle lørdager frem til ferien min i slutten av august. De neste to ukene skal jeg jobbe 6 dager hver uke. Så nå er jeg inne i den aller travleste tiden denne sommeren. Det går helt fint. Men i dag er det også 25 grader og full sol ute, så det er ingen her på biblioteket. Vi har hatt det kaldt og det har regnet de siste tre ukene, så nå vil vel alle på stranden.

Jeg leste litt i Tilværelsens uutholdelige lettet av Milan Kundera fordi den akkurat ble innlevert. Jeg har lest den før, og har notert noen sitater. Så de vil jeg dele med deg nå. Jeg synes det er en veldig fin bok og anbefaler den sterkt.

Tilværelsens uutholdelige letthetSom oftes søker man tilflukt til fremtiden for å unngå lidelsen. Vi forestiller oss en strek trukket tvers over tidens gang, og bortenfor den streken skal lidelsen opphøre å eksistere.

Menneskets liv er noe som skjer bare en eneste gang, og vi kan aldri få kontrolert hvilken avgjørelse som var riktig og hvilken som var gal, for i enhver situasjon kan vi bare bestemme oss en gang. Vi får ikke noe annet, tredje eller fjerde liv for å kunne sammenligne avgjørelser.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter