Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om de tre forfatterne jeg ønsker skal skrive enda en bok. Dette var ikke det enkleste boktemaet Anette har funnet på. Jeg kan med en gang tenke meg flere enn tre, noen av dem forfattere som jeg ikke tror har sluttet å skrive. Så jeg velger å skrive om de tre på topp som også er avdøde forfattere.
Charles Dickens
Jeg er en ihuga Dickens fan. Jeg synes han skriver nydelige bøker, og det er noe med hans 1800-talls språk som fascinerer meg mer enn noe annet. Jeg ble kjent med Dickens gjennom Stephen Kings bok Black House hvor hovedpersonen leser for sin blinde venn fra Dickens Bleak House. Jeg ble nysgjerrig på boken, lånte den, og var solgt! Etter det har jeg prøvd å få lest alt hva Dickens skrev. Det er ikke så lett å få tak i de mindre kjente bøkene hans, men jeg har lest alle dem vi har på biblioteket. Siden det er Dickens-år i år har jeg tenkt å lese flere av bøkene om igjen. Hvor mange har jeg ikke bestemt meg for. I tillegg har jeg tenkt å kose meg med BBCs samleboks med alle de fjernsynsseriene de har laget av Dickens bøker.
C.S. Lewis
C.S. Lewis er en annen av mine absolutte favoritter. Som de fleste andre ble jeg kjent med han gjennom Løva, heksa og klesskapet da jeg var liten. Senere har jeg også lest alle Narnia bøkene mange, mange ganger. Jeg har også fått med meg alle voksenbøkene hans, også noen av dem mer enn én gang. Prelandia serien er et av høydepunktene der sammen med Djevelen dypper pennen. Lewis var en del av The Inklings gruppen ved Oxford universitetet, hvor også blant annet Tolkien var medlem. Han skriver intelligente bøker fulle av metaforer. Han ble en kristen som voksen og bøkene hans reflekterer troen hans gjennom disse metaforene. Det er en av de tingene jeg setter mest pris på hos Lewis. Jeg skulle ønske det var mulig å få en til science fiction/fantasy serie fra denne briljante forfatteren.
Douglas Adams
Douglas Adams døde så altfor tidlig i en alder av 49 år. Han skrev fantastisk morsomme science fiction bøker, med Haikerens guide til galaksen som den absolutt mest populære. I tillegg til denne trilogien (på 5 bøker) er jeg spesielt glad i bøkene om Dirk Gently. Som med de to forfatterne ovenfor har jeg prøvd å lese alt Adams har utgitt og jeg tror jeg har klart det. Jeg ble kjent med Adams bøker som tenåring da jeg fant frem til Haikeren bøkene. Hans humor passet som hånd i hanske med min og jeg har tilbrakt mange timer humrende for meg selv over bøkene hans og hans fantastiske evne til å snu og vende på både språket og virkeligheten.
Isabella Danielsen said:
Hvet hvem alle er, men har vel lest mest av C.S Lewis. Narnia bøkern, men har ikke lest alle enda. Charles Dickens (store forventinger)holder jeg på med nå. Har fått øynene opp for denne forfatteren i det siste, har som mål og lese flere av hans bøker i år. Gleder meg til det allerede. Douglas Adam må jeg innrømme at jeg ikke har lest mye, men da blir det en å titte nærmere på. Veldig bra liste!:)
astridterese said:
Takker 🙂 Dickens er absolutt verd et nærmere bekjentskap. Spesielt siden det er Dickens år i år 🙂
Haruhi said:
Adams hadde nok kommet med på min liste også, han rakk å skrive så altfor lite. Jeg har lenge lekt med tanken på å lese noe annet enn Narnia av C.S. Lewis, men har vært veldig usikker på hvor jeg skulle starte. Nå tror jeg at jeg skal prøve meg på Prelandia.
astridterese said:
Prelandia trilogien er nydelig 🙂 Jeg har lest den og nå nettopp kjøpt den. Så jeg skal lese den igjen!
siljeblomst said:
Fin liste, Astrid Terese. Jeg har lest Narnia – bøkene og noe av Dickens, mens Adams er en forfatter jeg skal bli bedre kjent med i år. Siden mannen min er stor fan så har vi Haikeren (liker godt at det faktisk er en triologi i fem bind ;-)) og to (?) Dirk Gently. Jeg må bare si at jeg er blitt enda mer nysgjerrig på forfatterskapet hans etter at jeg begynte å lese bloggen din.
astridterese said:
Jeg har sikkert sagt det til deg før, men jeg synes du skal prøve deg på Douglas Adams. Han har en nydelig humor! 🙂
Beathe said:
Har hørt om disse forfatterene men har aldri lest noe av dem, så kanskje jeg bør stifte nærmere bekjent skap med dem.
astridterese said:
Jeg anbefaler først og fremst Dickens. Han tror jeg passer til alle 🙂 Men de andre to er virkelig gode de og 🙂
Ann Kristin said:
Flott liste. 🙂
Jeg holde på med min første Dickens-bok nå, men de to andre er jeg bedre kjent med og helt enig i. 🙂
astridterese said:
Jeg håper du vil like Dickens like bra som meg!
Mari - Flukten fra virkeligheten said:
Jeg gleder meg til å stifte bekjentskap med både Dickens og Adams 🙂 Skjønner jeg har mye å se frem til der. Jeg har lest den første av Narnia bøkene til C.S. Lewis men dessverre ble det en sånn midt på treet opplevelse for meg.
astridterese said:
Jeg håper du vil like begge to like mye som meg 🙂
anette said:
Så flott innlegg! Her er det bare den første Narnia-boken jeg har lest. Har fundert litt på å lese «Haikerens guide..», men har ikke kommet så langt enda 🙂
astridterese said:
Jeg anbefaler Haikeren. Den er både veldig bra skrevet og utrolig morsom 🙂
SigridfraEnget said:
De to første er jo fabelaktige forfattere,- den tredje er ukjent for meg. Kanskje verdt nærmere kjennskap.
astridterese said:
Douglas Adams var en forfatter med en nydelig form for humor. Litt nerdete, men varm og fantastisk. Når han kombinerte dette med å skrive sci-fi ble resultatet ubetalelig 🙂 Dessverre døde han i ung alder, men den begrensede mengden bøker han da skrev er bøker jeg leser om igjen og om igjen 🙂