Tags
Det er torsdag og på tide med et nytt boktema hos Anette. I dag er det favorittbok på L og jeg brukte som vanlig Bokelskere.no for å se hva jeg hadde lest på denne bokstaven. Mitt valg i dag er Lady of Hay: Kvinnen fra fortiden av Barbra Erskine.
Joanna Clifford er en stor skeptiker. Som hardtslående journalist er hun klar for å avkrefte både hypnose og tidligere-liv-regresjon i hennes neste artikkelserie. Helt til hun blir sendt inn til en enkel hypnotiske økt og finner seg uløselig bundet til en annen tid, et annet liv som Matilda de Braose. Helt til hun får vite at Matildas kjærlighetsløse ekteskap, hennes hemmelige lidenskap for den kjekke jarlen av Clare, de brutale truslene om død i hendene på kong John, er veldig reelle. Helt til hun innser at de grusomme tingene fra fortiden hennes fortsatt er i live, i endring, og truer forholdet hennes til mannen hun tror hun kjenner og elsker.
Dette er en av de romanene hvor du bare må lukke den skeptiske delen av deg og tillate deg selv å bli feid bort til det kalde, mørke slottene på tolvhundre-tallet med fagre piker, galante riddere, hemmelige elskere, og svikefulle konger.
Historien om Joanna Clifford begynner i 1970; hun er 19 år gammel og underkaster seg en psykologisk test for å avgjøre om hun har evnen til å bli hypnotisert og bli ført tilbake til et tidligere liv. Skeptisk til hele ideen og klar til å bevise at hypnose er tull, har Joanna en høyst uvanlig og nær-fatal opplevelse. Professorene utfører regresjonen har aldri sett slike utrolige resultater. Joanna går tilbake til en grusom scene i hennes tidligere liv hvor hun tigger noen om å spare livet hennes, og hun våkner med blødende sår på hendene fra skarpe og taggete steiner.
Boken veksler mellom nåtiden og tolvhundre-tallet i Wales, og de to settene med karakterer – som likevel er de samme: Joanna; og hennes ustabile kjæreste Nick, hans bror og rival, Dr. Sam Franklyn, som er en stille beundrer av Joanna og fotografen Tim Heacham. Disse blir blandet sammen med personene i Joannas tidligere liv da hun var Matilda de Braose; hennes mann, William, hennes elsker; Richard de Clare og hennes sjalu fiende; kong Johan. Matilda de Braose var kjent i historien som Lady of Hay.
Johannas liv blir stadig mer komplisert og farlig når hun ikke klarer å slutte med å bli hypnotisert tilbake til fortiden. De ulike personene rundt henne, som elsker henne (både i fortid og nåtid) blir tvilsomme: Hvem er det som virkelig elsker henne og ønsker å beskytte henne, og hvem er det som er hennes fiende og fast bestemt på å skade henne? Vil fortidens historie bli gjenskapt i nåtiden og dømmes Joanna til en forferdelig død igjen, eller vil livet og kjærligheten bli gitt en ny sjanse 800 år senere?
Lady of Hay vil fenge deg som elsker historier om en annen tid, rik med historiske detaljer, og full av spennende vendinger og uventede hendelser med non-stop action. Historien er definitivt en refleksjon av tiden da den ble skrevet (av 80-tallet da Dallas og Dynastiet var populære på tv) Denne historien er en oldie, men goodie!
SigridfraEnget said:
Dette høres ut til å være god sommerlektyre; til å drømme seg litt bort med.
astridterese said:
Akkurat det er det En skikkelig “slapp-av-bok” Men vi trenger slike bøker innimellom!
Anette said:
Åh, dette høres absolutt ut som en bok for meg, jeg elsker jo historier om å dra tilbake i tid!! Godt valg 🙂
astridterese said:
Takk 🙂 Jeg har lest den to ganger og kjøpte dem da biblioteket hadde boksalg i fjor. Jeg falt for den «gamle» delen av fortellingen, som jeg ofte gjør i slike bøker.
Ladybug said:
Jeg har hørt om Barbara Erskines bøker men ikke lest noe av henne tidligere. Boken høres veldig spennende ut, jeg må legge den til på ønskelisten min 😀
astridterese said:
Blir din ønskeliste også bare lenger og lenger? 🙂 Etter at jeg begynte å lese bokblogger er det et problem hos meg. Det er så utrolig mange gode bøker der ute!
annebloggen said:
Favorittbok på L er nok » Løven, Heksa og Klesskapet! »
Men jeg vil nevne Lillelord av Johan Borgen. Den var pensum på ungdomsskolen. Jeg vet ikke en gang om jeg likte den, men jeg er fascinert av Borgens måte å skrive på og kunne ikke legge den fra meg. Jeg har lest mange bøker av han etterpå. Først resten av triologien («De mørke kilder» og «Vi har ham nå»). Han har også skrevet mange gode noveller som for eksempel «bestefar er en stokk».
annebloggen said:
Og så «Lord of the Flies» av William Golding. En bok det gjør vondt å lese, men som jeg har lest mange ganger allikevel. Den var pensum på gymnaset og til eksamen måtte vi analysere en av bipersonene i boka, Simon: “Maybe there is a beast […], maybe it’s only us.”
Jeg var glad i bøker, opptatt av Simon-karakteren og rimelig god i engelsk, så det gikk bra med meg. Men strykprosenten var stor for å si det sånn…
Altså: Vond, men anbefales!! Jeg vet ikke om den fremdeleser skolepensum?
astridterese said:
Jeg har ikke lest den på skolen, men det er vel også forskjell fra sted til sted?
Du nevner en masse gode bøker i dag. Narnia er også en favoritt hos meg, men Lillelord har jeg ikke lest. Jeg tror ikke jeg har lest noe av Johan Borgen *tenker*, nei, han er en forfatter jeg har helt gått glipp av. Altså; en til forfatter på listen 🙂
kjerstisandnes said:
Oj, spennende:0)
Melusine said:
Jeg bruker også Bokelskere for å finne hva jeg har lest, problemet er at jeg ikke har lagt inn alt jeg har lest ennå. Valget lå mellom Narnia og Landssvikersken.
Men OJ! Denne boken du har valgt til ukens bokstav tiltaler meg veldig og jeg skal sporenstreks legge den inn på listen over bøker å lese på Bokelskere 🙂
astridterese said:
Det er godt jeg kan utvide ønskelisten din 🙂
Det tok sin tid før jeg fikk lagt inn det meste hos Bokelskere. Og selvfølgelig er det mye som mangler siden det er mye jeg ikke husker. Men de 2 siste årene er komplett.
Landssvikersen har jeg ikke lest, men Narnia er i en klasse for seg (vel,, sammen med Ringenes Herre) 🙂
Anette said:
Hei igjen! Her er adressen til den herlige bokbloggen:
http://shouldbereading.wordpress.com/
Klem fra Anette 🙂
astridterese said:
Tusen takk, nå skal jeg kose meg med den en stund!
Pingback: Oversikt over alle bøkene som var med i Favorittbok fra A-Å « Betraktninger